Apple представи новия iPhone 6S и iPhone 6s plus

Днес в Сан Франциско се проведе дългоочакваната конференция на Apple, която беше главно насочена към новият им хардуер. Както се очакваше Тим Кук представи новият Iphone 6s и Iphone 6s plus.

Първата разлика която отличава миналогодишния Iphone 6 от новопредставения 6s e новият цвят на корпуса – rose gold, които беше по-рано представен при Apple watch.

Размерите на екрана на новите модели са съответно 4,7 инча за 6s и 5,5 за 6s plus. За разлика от старият, новият екран, които според Apple е няколко пъти по-здрав от този на Iphone 6 се сдоби с нова технология – 3D Touch или чувствителност към допир. Тази функция не е напълно нова, тъй като беше представена в началото на 2015 година при Apple watch. Някои от функциите на 3D Touch са: “Надникване” в смс-и, календар и други приложения без отварянето им. Заедно с това новите модели се сдобиха и с друга вече представена при Apple watch технология – “Taptic Engine”-този механизъм ще придава чувство за клик чрез вибрации при натискане на екрана, което ще улесни използването на 3D Touch.

a9-chip

Представен беше и новият 64 битов чип А9 при 6s и 6s plus, за който Apple твърди ,че бързината на процесора е увеличена 70% , и невероятните 90% при графичната скорост за разлика от миналогодишния А8 чип.

Разпознаването на пръстовия отпечатък вече е 2 пъти по-бързо благодарение на новия Touch ID sensor.

Новата 12 мегапикселова камера поддържа 4K видео, по-бърз авто фокус и подобрени цветове, а предната селфи камера е заменена с нова 5 мекапикселова, като при селфи новият софтуер предлага премигването на екрана като източник на светлина .

Добавена беше и нова функция Live Photo – заедно с всяка снимка която направите, се записва и кратко клипче.

iphone-plan-box-201509a

Новите Iphone 6s и 6s plus ще бъдат продавани с новият IOS 9, който ще бъде достъпен за всички на 16 септември.

Сподели с приятели:

3 replies on “Apple представи новия iPhone 6S и iPhone 6s plus

Leave a Reply